Τεχνικό γραφείο υδραυλικών εγκαταστάσεων

Παροχή Υδραυλικών Υπηρεσιών και Θερμικών Εγκαταστάσεων εντός και εκτός Νομού Αττικής
Άμεση και γρήγορη εξυπηρέτηση

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944.578428
Έξυπνες λύσεις για Υδραυλικές Εγκαταστάσεις - Ενδοδαπέδια θέρμανση

Ενδοδαπέδια θέρμανση

Έξυπνες λύσεις για Υδραυλικές Εγκαταστάσεις - Ενδοδαπέδια θέρμανση

Η ενδοδαπέδια θέρμανση ή αλλιώς δαπεδοθέρμανση, αν και υφίσταται από την αρχαιότητα, έχει εφαρμογές στην σύγχρονη οικοδομή τα τελευταία 30 χρόνια. Ουσιαστικά ανήκει στην κατηγορία της αποκαλούμενης επίπεδης θέρμανσης όπου χρησιμοποιώντας νερό χαμηλής θερμοκρασίας διατηρεί μια θερμοκρασία στο χώρο πιο μεγάλη χαμηλά και πιο μικρή κοντά στο ταβάν. Με αυτό το τρόπο αισθανόμαστε άνετα χωρίς να έχουμε μεγάλες απώλειες θερμότητας στα υψηλότερα τμήματα του κτιρίου στα οποία ποτέ δεν βρίσκεται το σώμα μας ενώ ταυτόχρονα νιώθουμε μεγαλύτερη άνεση στα κάτω άκρα μας λόγω της χλιαρής θερμοκρασίας του δαπέδου.

Μερικά από τα πλεονεκτήματα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης που την καθιστούν ιδιαίτερα δημοφιλή στις σύγχρονες μεθόδους θέρμανσης είναι:

  • Εξοικονόμιση χρήματος. Μπορεί το κόστος εγκατάστασης της ενδοδαπέδιας θέρμανσης να είναι ακριβότερο από ότι μιας απλής εγκατάστασης θέρμανσης όμως το κόστος λειτουργίας είναι αισθητά μικρότερο (υπολογίζεται γύρω στο 35%) για ίδιες ώρες λειτουργίας με τη συμβατική θέρμανση. Αυτό συμβαίνει γιατί στην ενδοδαπέδια θέρμανση το νερό προσαγωγής είναι γύρω στους 30ο – 40ο C ενώ στα καλοριφέρ υπερβαίνει τους 70ο C με αποτέλεσμα να χρειάζονται λιγότερες ώρες λειτουργίας του λέβητα άρα χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Στη δαπάνη εγκατάστασης επίσης συμπεριλαμβάνεται και η θερμομόνωση του δαπέδου, κάτι που παραλείπεται στις απλές εγκαταστάσεις καλοριφέρ, καθώς επίσης δεν έχουμε τα έξοδα συντήρησης του καλοριφέρ όπως διαρροές, βαψίματα κ.ά.
  • Περισσότερος ελεύθερος χώρος προς εκμετάλλευση εξαιτίας της έλλειψης θερμαντικών σωμάτων.
  • Εξοικονόμηση ενέργειας λόγω της ομοιόμορφης κατανομής της θέρμανσης στο χώρο. Η ενδοδαπέδια θέρμανση μπορεί να λειτουργήσει και με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εκτός δηλαδή από λέβητες πετρελαίου ή αερίου, μπορεί να συνδυαστεί και με εναλλακτικές πηγές θερμότητας όπως ηλιακή ή ηλεκτρική ενέργεια.