Τεχνικό γραφείο υδραυλικών εγκαταστάσεων

Παροχή Υδραυλικών Υπηρεσιών και Θερμικών Εγκαταστάσεων εντός και εκτός Νομού Αττικής
Άμεση και γρήγορη εξυπηρέτηση

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944.578428
Έξυπνες λύσεις για Υδραυλικές Εγκαταστάσεις - Θέρμανση με Pellets

Θέρμανση με Pellets

Έξυπνες λύσεις για Υδραυλικές Εγκαταστάσεις - Θέρμανση με Pellets

Τα pellets αποτελούν ένα οικολογικό καύσιμο το οποίο προέρχεται από μικρά κομμάτια συμπιεσμένου ξύλου απαλλαγμένο από κάθε υγρασία. Είναι μικρά κυλινδρικά τεμάχια συμπιεσμένης βιομάζας από δασικά και γεωργικά υπολλείμματα, καλλιέργειες, πριονίδι κ.ά. Η θερμιδική απόδοση των pellet ανέρχεται στα 4200 kcal/kg ενώ εκτιμάται ότι δύο κιλά pellets ισοδυναμούν με λίγο λιγότερο από ένα λίτρο πετρελαίου. «Με τις τιμές της τρέχουσας περιόδου ένας τόνος πετρελαίου κοστίζει περίπου 720 ευρώ, ενώ δύο τόνοι πελλέτας 360-440 ευρώ. Ακόμα πιο φθηνό είναι το πυρηνόξυλο, που φτάνει τα 60-70 ευρώ τον τόνο, όμως είναι πιο βρώμικο από την πελλέτα: όταν καίγεται παράγει περισσότερο ορατό καπνό» επισημαίνει ο κ. Νίκος Σαμαράς που δραστηριοποιείται στον χώρο της κατασκευής και εμπορίας καυστήρων βιομάζας.

Οι λέβητες Pellet είναι πολύ οικονομικοί στη χρήση και εύκολοι στην εγκατάσταση. Το καύσιμο υλικό είναι αποθηκευμένο σε μια δεξαμενή και οδηγείται στο θάλαμο καύσης αυτόματα με τη βοήθεια ενός κοχλία που προωθεί την ποσότητα που χρειάζεται για να αποδόσει την επιθυμητή θερμοκρασία. Η καύση του pellet, που γίνεται με τη βοήθεια ενός σύγχρονου καυστήρα pellet, ζεσταίνει το νερό του λέβητα που αργότερα μέσω δικτύου σωληνώσεων θα κυκλοφορήσει στα σώματα.

Η χρήση των pellet ως καύσιμη ύλη είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια. Μερικά από τα πλεονεκτήματά του σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο είναι:

  • Εξοικονόμηση χρήματος: Εκτιμάται ότι δύο κιλά Pellets ισοδυναμούν περίπου με ένα λίτρο πετρέλαιο θέρμανσης
  • Φιλικό προς το περιβάλλον: Το διοξείδιο του άνθρακα που απελευθερώνεται κατά τη καύση δεσμεύεται πάλι από τη φύση για τη δημιουργία της βιομάζας
  • Ευκολία στη χρήση και αυτονομία στη θέρμανση